C18
Skip to main content

Van 19de eeuwse herenhuis naar luxe studentenkoten


Een renovatieproject in het hartje van Hasselt: 17 compacte studentenkoten met een luxe uitstraling. Er zijn slechts twee studentenkamers hetzelfde. Wit, zwart en houttinten zetten er de toon. Van de originele indeling van het oude herenhuis, ooit ingericht als kantoorgebouw, blijft er nog weinig over. Het statige pand werd omgebouwd tot een studentengebouw, waar studenten zich vooral thuis moeten voelen. Als het alleen aan hun kot zou liggen, zullen veel studenten met glans slagen. Deze luxekoten hebben een perfecte ligging, vlakbij het station en op wandelafstand van de binnenstad. De opdrachtgever schakelde WE-LIV-IN interior architects in om er een echt droomkot van te maken. Belangrijk was dat we voldoende ruime kamers konden inrichten. Daarnaast hebben we gezorgd voor afwisseling, er zijn slechts twee kamers die dezelfde inrichting hebben. De kamers zijn zeer luxueus ingericht en voorzien van alle comfort. Onder het dak werd zelfs een studio voor twee personen ingericht . Om ruimte te creëren werden slimme oplossingen gezocht, zoals een mezzanine boven de doucheruimtes, die geschikte slaapruimtes zijn. In andere kamers werden stapelbedden ingericht met boven het bed en beneden een bureauruimte. In alle kamers heeft WE-LIV-IN bovendien maatkasten op maat van de kamer ontworpen, zodat de student ook voldoende opbergruimte heeft. Behalve ruimte is ook licht heel belangrijk. Zeker voor de kamers aan de achterzijde, waar de gevel opengetrokken werd met grote ramen.

Luxe Studentenkoten Hasselt

Luxe Studentenkoten Hasselt

Luxe Studentenkoten Hasselt

WE-LIV-IN interior architects heeft gekozen om te werken met witte ruimtes en wit maatmeubilair, niet enkel om de ruimte te vergroten, maar ook om voldoende licht te creëren. Er werd speelse verlichting voorzien met zwarte hanglampen. Het zwart en wit komt bovendien overal terug in het project. Dit is ook te zien in de trappenhal. De binnendeuren werden voorzien van zwart deurbeslag waarbij de trap een strakke zwarte leuning heeft. Met dit contrast creëer je een strak modern interieur.

Luxe Studentenkoten Hasselt

In de kelderverdieping werd een gezamenlijke keuken ingericht waar de zwart-wit contrasten terugkomen. Strakke hanglampen gecombineerd met kleurrijke krukjes en keukenbenodigdheden geven de keuken een gezellige toets.

Luxe Studentenkoten Hasselt

Interesse in onze totaalprojecten?


We-Liv-In interior architects

Kempische kaai 71/0.01
3510 Hasselt

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.