Skip to main content

Eigentijdse villa uit de jaren 70


Deze eigentijdse villa uit de jaren 70 werd door WE-LIV-IN in een nieuw ontwerp gegoten. Door middel van een aantal ruimtelijke ingrepen kon deze woning verbouwd worden tot een modern en tijdloos familiehuis. Het doel was de villa een eigentijds karakter te geven zonder afbreuk te doen aan de originele architectuur. De voorkant van deze villa bevindt zich een twintigtal meter van de straatkant, privacy genoeg dus met deze voortuin en oprit. Het totale renovatieproject stond onder leiding van WE-LIV-IN Interior Architects, die niet alleen het architecturale concept met de binneninrichting maar ook de totale aanneming van A tot Z en coördinatie voor zich nam. Voor de klant was WE-LIV-IN het enige aanspreekpunt van ontwerp tot de oplevering. De link van het moderne met het klassieke werd meteen duidelijk. Met de strakke, zwarte raamomlijstingen kreeg de villa een moderne toets mee. De combinatie van strakke panoramische ramen in de achtergevel en een uitgelijnde alu-vinnenstrook toverde deze villa om tot een tijdloze strakke stijl. Het buitenschrijnwerk werd volledig op maat ontworpen.

01 interieur design

WE-LIV-IN wou de klassieke villa een modernere toets geven, zonder een volledige stijlbreuk te doen aan het geheel. Zo werden de donkere houten luiken aan de ramen verwijderd en strakke ramen tot aan de grond geplaatst en vervolgens afgewerkt met kalei. Ook werden de structuur en de technische installaties zoals sanitair en elektriciteit volledig vernieuwd.

Als we de inkomhal binnenkomen staan we in de wachtruimte van de dokterspraktijk. De zwarte op maat gemaakte bank en de smeedijzeren strakke deur is de eye-catcher in deze ruimte. De gehele vloer werd bekleed met een warm grijze natuursteen. De trap in de inkomhal naar boven werd behouden en gerenoveerd. Iets verder is er een toilet en vestiaire kast, beiden werden volledig ingewerkt in een strakke doos geheel uit donkerbruine eik. Het toilet is een kleine ruimte met een wastafel uit dezelfde steen als de vloer die op maat werd gezaagd. De kraan en de verlichting hebben een zwarte kleur en zijn dus helemaal afgestemd op het geheel.

Vervolgens komen we de leefruimte binnen die langs beide zijden volledig werd opengetrokken, zodat men een volledig doorzicht en ruimtelijk gevoel heeft. De grote kastenwand met bibliotheek en bar komen volledig tot zijn recht in deze ruimte. De bureau voor privé gebruik bevindt zich ook vooraan in de woning en wordt gescheiden door een repetitie van houten zwarte eiken constructiewerk. Wanneer we naar de lange kastenwand in de inkomhal kijken zien we de stalen glazen pivotdeur. Uitgelijnd stalen lattenwerk kan je terugvinden op de deur die mee in het lijnenspel zit ter hoogte van de lades. Een doordacht ontwerp zodat deur en kast een geheel vormen.

04 ontwerp interieur

De tv-wand aan de linkerzijde van de deur loopt door in de houthaard die op ooghoogte werd gebouwd, omdat de klant zicht wou van leefruimte naar keuken en omgekeerd. De materiaalkeuzes werden allemaal op elkaar afgestemd zodat men volledig een eenheid van rust en soberheid ervaart. Ook werd dit bereikt door dezelfde vloer te gebruiken over de volledige gelijkvloerse oppervlakte inclusief de garages. Iedere ruimte werd in contact met elkaar gebracht, waarvan de leefkeuken centraal staat. Vanuit de praktijk heeft men oogcontact met de centrale keuken en het oneindige landschap.

06 interieur design

05 interieurarchitectuur

WE-LIV-IN brengt connectie tussen binnen en buiten, wat hier zeer goed gelukt is. Omdat connectie tussen de verschillende vertrekken voor deze opdracht een hoofdpunt was, hebben we de leefkeuken en leefruimte gescheiden door een op ooghoogte houten haard. Waardoor men de gezelligheid van de houten haard zowel tijdens het koken en tijdens het tv kijken kan gewaren.

07 interieurarchitect

08 binnenhuisarchitect

De keuken werd volledig ontworpen door WE-LIV-IN en gemaakt uit natuurlijke materialen met een op maat gemaakt natuurstenen tablet ‘’Ceppo di gres’’ gecombineerd met bruine en zwarte eik.

 09 interieur

De spoelbakken in onderbouw zijn zwart wat alles vormt tot één geheel.  Voor het inductievuur valt de ingebouwde dampkap van Novy nauwelijks op, wat in een open leefkeuken een grote meerwaarde is.

10 interieur inrichting

11 binnenhuisarchitect

Heel de keuken is strak van opzet waar alle apparatuur werd ingebouwd. Een lange ontbijttafel staat in het verlengde met het eiland waarbij het tablet gedeeltelijk in het eiland steekt. Hier heeft men een mooi open zicht op de tuin bij het koken en eten. Via het glazen schuifraam stap je zo op het terras.

12 ontwerp interieur

13 keuken inrichting

De ingewerkte vloerconvectoren zorgen voor een gezellige warmte. Vanuit de keuken zijn er drie discrete deuren zonder omlijsting. Eentje biedt toegang tot de kelder, één tot de wasruimte en één tot de dokterspraktijk. In de wasruimte staat een centrale blok waarin wasmachine, droogkast en vestiairekast zijn voorzien. De blok werd zo geplaatst dat als je langs de garage binnenkomt je geen wasplaats ervaart, maar een inkomhal met vestiairekast en zitbank.

De twee trappen in de woning zijn behouden gebleven en volledig gerenoveerd. Er is een nieuwe massieve toplaag uit eik op geplaatst in de vorm van een Z-trede, dit om het geheel strak en sober te houden. De zijwangen zijn strak afgewerkt met gipspleisterwerk. Wanneer we naar boven gaan kom je als het ware in een tijdloze nachthal. Alle binnendeuren zijn hier volledig in strak wit met zwarte klinken die contrast brengen in het geheel. In deze nachthal monden 4 deuren uit waarvan 1 een gemeenschappelijke badkamer is voor de kinderen.

Grijstinten van natuursteen, witte composiet en natuureik komen hier terug zoals in de andere ruimtes. De badkamer voorzien van een inloopdouche, toilet, lavabomeubel en toiletkast werd volledig ontworpen en op maat gemaakt naar de behoefte van de klant. De badkamer werd dan ook groter gemaakt door de bestaande kleine berging mee op te nemen in het geheel.

14 badkamer renovatie

Wanneer je de master bedroom betreedt kom je in een open ruimte met natuurzicht. Om dit resultaat te bereiken hebben we een groot panoramisch raam geplaatst die van vloer tot plafond reikt. Het tweepersoonsbed staat opgesteld naar het raam zodat men volop kan genieten van rust en natuur.

14 slaapkamer inrichting

14 slaapkamer architectuur

De badkamer ligt achter de slaapkamer waar een strak lang raam de doorkijk optimaliseert tussen slaapkamer, douche en dressing. Hier hebben we weer licht, ruimte en connectie tussen binnen en buiten toegepast. De toegang tot de douche is rechts van het losstaande bad en staat loodrecht op het lange raam. Bad en douche zijn gescheiden door een kamerhoge glaswand die afgewerkt is met een zwart framewerk.

 15 badkamer interieur

16 badkamer interieur

17 badkamer interieur architect

De badkamer is nu volledig geïntegreerd in de master bedroom. Achter de badkamer aan de voorgevel bevindt zich de dressing. Deze is gemaakt met kamerhoge kasten op maat. Een middenblok staat centraal in de ruimte die voorzien is van lades. De handgrepen zijn uitgefreesd en asymetrisch geplaatst. In de kinderkamers vinden we materialen in zwart, eik, wit terug. Alle meubilair is op maat gemaakt tot zelfs de bedden. WE-LIV-IN kreeg van de opdrachtgever vrij spel in hun creativiteit en dat lieten ze volledig zien. Iedere kamer is doordacht ingedeeld en volledig benut. Slaapkamer 4 is hiervan een goed voorbeeld. De ruimte die er was in de tweede nachthal werd helemaal mee opgenomen in de slaapkamer waardoor een extra dressing gecreëerd werd. Vroeger was dit een verloren ruimte die nooit werd gebruikt, WE-LIV-IN haalde het maximale uit het ontwerp wat kan worden benut en slaagde hier ook in. Als we naar de overkant naar de volgende kinderslaapkamer gaan zie je dat deze ruimte ook groter werd gemaakt. Vroeger was er langs deze slaapkamer een kleine langwerpige ruimte wat als 'rommelruimte' diende. 

18 slaapkamer interieur architect

De muur van deze berging werd er volledig uitgehaald zodat een grotere kinderslaapkamer gecreëerd werd. Deze wordt nu volledig benut met een kleerkast en bureauwand. Ook weer volledig op maat ontworpen met een combinatie van eik en zwart. Langs deze kamer bevindt zich de logeer- en speelkamer en deze zijn de enige kamers die zo zijn gebleven qua ruimte. Ook hier werden alle muren wit geschilderd en gecombineerd met eiken kasten op maat. Wat meteen het hele verhaal van deze renovatie laat kloppen.

 

 

Interesse in onze totaalprojecten?


We-Liv-In interior architects

Kempische kaai 71/0.01
3510 Hasselt

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.