C18
Skip to main content

Open loftgevoel in hartje Hasselt


Enkele maanden geleden werd WE-LIV-IN Interior Architects gecontacteerd door Agna en Sven, wonende in het hartje van Hasselt. De vraag was om in hun duplex appartement meer licht, gezelligheid, opbergruimte en een ruimtelijker gevoel te brengen. Het was dus belangrijk dat de ruimte volledig open getrokken werd, zodat de connectie van binnen naar buiten en omgekeerd tot zijn recht kwam. "Architectuur en interieur tot één brengen" is voor ons zeer belangrijk en dus volledig geslaagd. De volledige verdieping werd terug gebracht tot op de ruwbouw en alle muren werden uitgebroken. Lichte en warme kleuren werden gekozen in dit project zodat men een open maar toch gezellig gevoel heeft bij het binnen komen in deze ruimte. Het volledige appartement is in twee opgedeeld, enerzijds het open loftgevoel in de keuken met het panoramische uitzicht op Hasselt en anderzijds de subtiele lichtinval van de verticale raampartij in de leefruimte, om toch nog de privacy en gezelligheid te bewaren.

interieur architect Stokrooi

interieurarchitect-hasselt

De ruimte is geheel benut door opbergruimte, vestiaire en gashaard. Iedere kast is perfect uitgelijnd en alles werd doordacht ontworpen om een circulatie binnen de ruimte te hebben. De horizontale nis werd over de hele kastenwand doorgetrokken om de ruimte langer te laten lijken. Door de dakkapel gaat het appartement in de breedte ook een ruimtelijker gevoel geven, zodat alles dan ook optisch groter gaat lijken en niet smaller. De combinatie van wit en natuurlijk hout geeft een soort van rust, eenvoud en strakheid, maar ook een gevoel van gezelligheid door lichtinval van buitenaf. Mooie zomerdagen met zonsondergang of gezellige winteravonden met sneeuwvlokjes zullen hier als het ware prachtige natuurtaferelen geven binnen in het interieur. De leefkeuken komt volledig tot zijn recht wat Agna en Sven wilden. Ze kunnen vanaf nu koken met familie en vrienden en gelijktijdig genieten van het prachtige uitzicht van Hasselt.

interieurarchitect-hasselt

WE-LIV-IN heeft de keuken met open en gesloten stukken ontworpen, om zo het huiselijke en warme gevoel van kleurspelingen van flessen en kookboeken te laten contrasteren met de witte kasten. Zo wordt een steriele en koude look volledig uitgesloten. Het verhaal en de vraag van onze klant is perfect beantwoord, creativiteit, functionaliteit en een verhaal dat klopt.

Sven en Agna bedankt voor jullie vertrouwen en het openhartig samenwerken met ons!

interieurarchitect-hasselt

Interesse in onze totaalprojecten?


We-Liv-In interior architects

Kempische kaai 71/0.01
3510 Hasselt

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.