C18
Skip to main content

Nieuwe start, nieuw huis, strak Scandinavisch wonen


Sophie zocht een knusse woning in Waasmond voor haar en haar twee dochters. Voorwaarden: elk een eigen slaapkamer en een speelruimte aan een niet te hoge prijs. Enkele maanden geleden verhuisden ze naar hun nieuwe woning in Landen. Toevallig botste Sophie op een huis in Waasmont Landen. Dat ze het huis volledig kon inrichten naar haar smaak was een groot pluspunt. Om de ruimtes goed te benutten, schakelde ze interieurarchitect Wendy Camberlin van Sint-Truiden in. Sophie: "Ik zag eerder werk van WE-LIV-IN in de Sjiek. Ik was helemaal weg van de studentenkoten die ze in Hasselt inrichtte. Dit is mijn stijl: sober, wit en wat hout; een beetje Scandinavisch."

Sophie wilde niet met haar kinderen in een bouwwerf wonen, dus ze verhuisden pas toen de interieurarchitect klaar was. Er was de opvallende trap in het midden van de ruimte, daar moest rekening mee gehouden worden bij de inrichting. De focus moest liggen op veel bergruimte en een gemakkelijk te onderhouden interieur. Niet enkel tekende WE-LIV-IN interior architects een grote kastenwand in de eetkamer, ook het tv-meubel telt heel wat kasten. "Ze zitten nog altijd niet volledig vol en dat is een goed teken", lacht Sophie.

scandinavisch interieur

BUDGETVRIENDELIJK & DESIGN

De interieurarchitecte hielp ook een handje bij de keuze van gordijnen en behang. Het interieur is eerder sober, zonder al te veel kleur. Hier en daar kom je een paar accenten tegen, zoals in de schaaltjes van Hay en de kussens in de zetel. Sophie: "Ik ben een heel rustig persoon. Mijn interieur weerspiegelt mijn persoonlijkheid wat WE-LIV-IN volledig heeft omgezet in de woning". De tafel is het middelpunt van de leefruimte en werd volledig op maat gemaakt. De kinderen moesten elk hun eigen kamer hebben. Ze vinden het fantastisch om via een trapje in bed te kruipen. Er moest ook een bureau aanwezig zijn op de kinderkamers, die op maat gemaakt perfect onder het schuine dak past.

scandinavisch architect

interieurarchitect scandinavisch

 INTERIEURARCHITECTE AAN HET WOORD

Deze woning in Landen beantwoordt volledig aan de vraag van de opdrachtgever wat resulteert in een gehele Scandinavische sfeer. Er werd gebruik gemaakt van warme materialen die ook nog eens duurzaam zijn. De Scandinavische sfeer straalt een puurheid uit van rust. De meubels zijn door ons ontworpen en stralen  vakmanschap en tijdloosheid uit, volledig op maat.

De basiskleur van dit interieur is wit. Wit is een kleur die perfect te combineren is met andere kleuren of houtsoorten. In de leefruimte werd er een accentmuur gekozen met grijsbruine tinten om de ruimte een warme look te geven. Op de slaapkamer is er een combinatie gemaakt van wit met pasteltinten en natuureik. De kinderslaapkamers werden ontworpen als een soort van doos in een doos. Bij het binnenkomen is er een dressing die je doorloopt waarboven een bed op maat werd gemaakt.

Dit concept is zo in de slaapkamer geplaatst dat een optimaal ruimtelijk gevoel behouden blijft. Om de gehele ruimtes warm aan te kleden, werd er gebruik gemaakt van warme stoffen in pastelkleuren en verschillende vachten. Dit was een zeer fijne opdracht en het doet ons plezier om Sophie en haar twee kinderen zo gelukkig te zien. Wij wensen hen een mooie nieuwe start van woonplezier en dat hun nieuw huis een warme thuis mag zijn in Waasmond.

Wendy Camberlin

Interesse in onze totaalprojecten?


We-Liv-In interior architects

Kempische kaai 71/0.01
3510 Hasselt

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.