Onze referenties


Indrukwekkend wonen in het hart van Hasselt

Bonnefant Hasselt

In het hart van Hasselt verbaast een bebouwing omgeven door groen. De Bonnefant, omgeven door binnentuinen met een extra groene beleving. De wereld opent zich pas helemaal wanneer we de voordeur van de inkomhal openen. Vervolgens bedienen we de lift tot boven, waardat we de uitnodigende inkom tot het groene terras zien, die de grens tussen binnen en buiten vervagen.

De open terrassen van groene oase waar rust, ontspanning en comfort centraal zijn, kijkt men over de skyline van Hasselt.

Via de inkomhal van de Penthouse met vestiaire. zien we een transparante afbakening van zwart smeedwerk in een dubbel draaiende deur. Dit geheel van inkomsas geeft het gevoel van extra luchtigheid en het overweldigende uitzicht op de skyline van Hasselt die uitnodigend is naar de leefruimte. De keuken en zithoek lopen hierin door met rechtstreeks contact tussen binnen en buiten. Niet enkel de natuurparket en grote tegels zijn een constante. Maar ook de tv-wand met bruine fineer in combinatie van natuursteen, vult de hele lengte van de zithoek op met geïntegreerd buro.

Van neutraal kantoor tot trendy workplace in Beringen

ABFK Interieur

Zaakvoerder Wim Thonissen van ABFK Boekhoudkantoor te Beringen, wilde zijn kantoor volledig in een nieuw jasje steken met een WAUW-effect. Omdat Wim een persoon is die meer out of the box denkt, deed hij beroep op WE-LIV-IN Interior architects. Grauwe kleuren en een standaard office look werden volledig van de tafel geveegd. In de plaats kwam een mooi kleurrijk standingvol interieur, die als ‘’great place to work” volledig aan alle normen voldoet.
Vergaderen zal vanaf nu hier zeer aangenaam en comfortabel verlopen.
Een plek waar je vertrouwen hebt in de mensen, trots bent op wat je doet en plezier beleeft met de collega’s. Een werkplek waar je werknemers elke dag naar uitkijken om naar het werk te komen!
Weer een tevreden klant en een geslaagd project bij voor WE-LIV-IN Interior Architects.

ABFK is the place to be!
Tijdloos wonen met een luxueuze afwerking

Tijdloos wonen met een luxueuze afwerking

Gelijktijdig met hun architect namen de bewoners van deze nieuwbouwwoning WE-LIV-IN Interior architects onder de arm. Terwijl de architect instond voor het ontwerp van de woning ontfermde de interieurarchitect van WE-LIV-IN zich uitvoerig over de indeling van de woning. Er werd niets aan het toeval overgelaten. Het gehele project werd zeer doordacht ontworpen met oog voor functionaliteit en eenvoud. Het verhaal klopt tot in de kleinste details. De bewoners kozen voor een tijdloos interieur met natuurlijke materialen die in de gehele inrichting doorgetrokken werden. Dat is meteen duidelijk wanneer je de inkomhal betreedt. In deze ruimte werd gespeeld met licht door te kiezen voor toffe wandspots. De kleur wit en natuureiken accenten tekenen de inkomhal. In een kleine onopvallende sas aan de linkerzijde van de ruimte liggen toilet en vestiaire verscholen. Het toiletmeubel werd ontworpen met oog op extra bergruimte om toiletattributen netjes op te bergen. Het wasbakje bestaat uit natuursteen Ceppo di Gre, afgewerkt met een zwarte kraan en spiegel. Diezelfde accenten komen ook terug in de keuken. Aan de rechterzijde van de inkomhal stap je de bureelruimte binnen.
Eigentijdse villa uit de jaren 70

Eigentijdse villa uit de jaren 70

Deze eigentijdse villa uit de jaren 70 werd door WE-LIV-IN in een nieuw ontwerp gegoten. Door middel van een aantal ruimtelijke ingrepen kon deze woning verbouwd worden tot een modern en tijdloos familiehuis. Het doel was de villa een eigentijds karakter te geven zonder afbreuk te doen aan de originele architectuur. De voorkant van deze villa bevindt zich een twintigtal meter van de straatkant, privacy genoeg dus met deze voortuin en oprit. Het totale renovatieproject stond onder leiding van WE-LIV-IN Interior Architects, die niet alleen het architecturale concept met de binneninrichting maar ook de totale aanneming van A tot Z en coördinatie voor zich nam. Voor de klant was WE-LIV-IN het enige aanspreekpunt van ontwerp tot de oplevering. De link van het moderne met het klassieke werd meteen duidelijk. Met de strakke, zwarte raamomlijstingen kreeg de villa een moderne toets mee. De combinatie van strakke panoramische ramen in de achtergevel en een uitgelijnde alu-vinnenstrook toverde deze villa om tot een tijdloze strakke stijl. Het buitenschrijnwerk werd volledig op maat ontworpen.
Interieur dierenartspraktijk

Van mechanische maalderij tot dierenartspraktijk

De familie Herbots gaf WE-LIV-IN Interior Architects uit Hasselt en Sint–Truiden de opdracht om hun praktijk in Velm volledig om te toveren tot een eigentijds geheel, maar met een knipoog naar de duivensport die de familie al decennia lang beoefent. Het project in Sint-Truiden startte met een opmeting om zo de ruimte her in te delen. Een open ruimtelijk gevoel met toch voldoende privacy was één van de vereisten. Het onthaal en de praktijk werden van elkaar gescheiden door een glazen wand met draaideuren en een centraal geplaatste kastenwand. De deuren, vervaardigd uit hoogwaardig zwart aluminium met transparant glas, openen naar beide zijden. De deuren kregen horizontale zwarte latjes ter hoogte van de eiken nis in de kastenwand  en de nis van de centrale kast om zo een eenheid te creëren en het visuele aspect van de nissen te benadrukken. De deuren vormen bovendien een belangrijk aspect in het ontwerp. Ze werden op voorhand uitgetekend en besteld, wat niet gewoonlijk is. De chappe en de hoogte van het plafond moesten tot op de centimeter kloppen. De overgang tussen de grijze keramische tegels en de keramische parketvloer valt perfect onder de glazen deur. Een zeer strikte coördinatie, de juiste uitlijning en het nagaan van de details door WE-LIV-IN interieurarchitecten was dan ook zeer belangrijk. De instructies die gegeven werden door Wendy Camberlin, werden nauwgezet opgevolgd door de vaste aannemers uit Hasselt, Laakdal, Zonhoven, Genk en Sint–Truiden.
Interieur architect Hasselt

Grandioos ruimtelijk gevoel op een minimale oppervlakte in Tienen

WE-LIV-IN Interior Architects ging op zoek naar het daglicht en bracht rust en ruimtelijkheid in dit ontwerp te Tienen. De indeling van deze rijwoning was typisch met verschillende achter elkaar liggende vertrekken, somber en donker. Enkel het raam in de voorgevel en het grote schuifraam in de achtergevel waren bruikbare elementen die een belangrijke rol speelden om meer licht binnen te brengen. WE-LIV-IN wijzigde de binnenstructuur. De donkere ruimtes werden omgevormd tot een open en heldere gelijkvloers met een grandioos ruimtelijk gevoel. De gang, die ruimte biedt aan het toilet en de trap, leidt naar de leefruimte. Centraal in deze ruimte staat een tv-wand met ingebouwde vestiaire en een gashaard. De leefruimte vormt een geheel met de keuken met kookeiland en eettafel. In een lange witte kastenwand tussen de keuken en de bureau zitten de bergruimte en technieken volledig weggewerkt. Wat wel een mooie oplossing was om het geheel ruimtelijker te maken. De berging wordt in deze smalle rijwoning bovendien volledig benut: schoenen- en boekenkast, technieken en extra bergruimte zitten er allemaal in verwerkt. Alle binnenmeubilair werd door WE-LIV-IN Interieurarchitecten tot in de kleinste details besproken en ontworpen. Voor de op maat gemaakte meubels werd gekozen voor natuurlijke materialen, zoals mat wit, lakwerk, zwart- en natuureik in combinatie met carrara natuursteen. Het geheel komt volledig tot zijn recht door de keuze voor sobere en tijdloze kleuren en materialen.
Interieurarchitect Hasselt

Open loftgevoel in hartje Hasselt

Enkele maanden geleden werd WE-LIV-IN Interior Architects gecontacteerd door Agna en Sven, wonende in het hartje van Hasselt. De vraag was om in hun duplex appartement meer licht, gezelligheid, opbergruimte en een ruimtelijker gevoel te brengen. Het was dus belangrijk dat de ruimte volledig open getrokken werd, zodat de connectie van binnen naar buiten en omgekeerd tot zijn recht kwam. "Architectuur en interieur tot één brengen" is voor ons zeer belangrijk en dus volledig geslaagd. De volledige verdieping werd terug gebracht tot op de ruwbouw en alle muren werden uitgebroken. Lichte en warme kleuren werden gekozen in dit project zodat men een open maar toch gezellig gevoel heeft bij het binnen komen in deze ruimte. Het volledige appartement is in twee opgedeeld, enerzijds het open loftgevoel in de keuken met het panoramische uitzicht op Hasselt en anderzijds de subtiele lichtinval van de verticale raampartij in de leefruimte, om toch nog de privacy en gezelligheid te bewaren.
Interieur architect scandinavisch wonen

Nieuwe start, nieuw huis, strak Scandinavisch wonen in Landen

Sophie zocht een knusse woning in Waasmond voor haar en haar twee dochters. Voorwaarden: elk een eigen slaapkamer en een speelruimte aan een niet te hoge prijs. Enkele maanden geleden verhuisden ze naar hun nieuwe woning in Landen. Toevallig botste Sophie op een huis in Waasmont Landen. Dat ze het huis volledig kon inrichten naar haar smaak was een groot pluspunt. Om de ruimtes goed te benutten, schakelde ze interieurarchitect Wendy Camberlin van Sint-Truiden in. Sophie: "Ik zag eerder werk van WE-LIV-IN in de Sjiek. Ik was helemaal weg van de studentenkoten die ze in Hasselt inrichtte. Dit is mijn stijl: sober, wit en wat hout; een beetje Scandinavisch."

Sophie wilde niet met haar kinderen in een bouwwerf wonen, dus ze verhuisden pas toen de interieurarchitect klaar was. Er was de opvallende trap in het midden van de ruimte, daar moest rekening mee gehouden worden bij de inrichting. De focus moest liggen op veel bergruimte en een gemakkelijk te onderhouden interieur. Niet enkel tekende WE-LIV-IN interior architects een grote kastenwand in de eetkamer, ook het tv-meubel telt heel wat kasten. "Ze zitten nog altijd niet volledig vol en dat is een goed teken", lacht Sophie.

Interieur architect Borgloon

Renovatie van een 17de eeuwse stadswoning in Borgloon

In het centrum van Borgloon werden heel wat stadszichten en woningen beschermd. WE-LIV-IN, binnenhuisarchitect te Hasselt, werkte aan dit project te Borgloon. Deze stadswoning uit de zeventiende eeuw was volledig vervallen en werd verbouwd tot een moderne en comfortabele woning die net iets anders is dan anders. In de woning van Raph en Elsy was destijds op de benedenverdieping een bakkerij die later verbouwd en verhuurd werd. Langs de woning lag een klein steegje dat werd gebruikt door de leveranciers van de toemalige bakkerij. Men koos ervoor om dit om te bouwen tot inkom-trappenhal. De originele buitenmuren kregen een grondige opknapbeurt. De zolder werd volledig afgebroken en gevels moesten blijven staan daar ze geklasseerd zijn onder beschermd erfgoed. De zolderruimte werd al snel de leefruimte van Raph en Elsy, de nodige moderne elementen en comfort werden hier toegepast. De dakplaten werden binnen volledig wit geschilderd en gecombineerd met een grote zwarte muur die volledig eindigt in het puntdak. De oude dakbalken werden volledig opgeknapt en van kleur behouden zodat de eigenheid van dit unieke pand behouden blijft. Door de combinatie van houten vloer, eiken dakgebinte en strakke inox lampen krijg je een mix van oud en nieuw, warm en strak.
Luxe Studentenkoten Hasselt

Van 19de eeuwse herenhuis naar luxe studentenkoten te Hasselt

Een renovatieproject in het hartje van Hasselt: 17 compacte studentenkoten met een luxe uitstraling. Er zijn slechts twee studentenkamers hetzelfde. Wit, zwart en houttinten zetten er de toon. Van de originele indeling van het oude herenhuis, ooit ingericht als kantoorgebouw, blijft er nog weinig over. Het statige pand werd omgebouwd tot een studentengebouw, waar studenten zich vooral thuis moeten voelen. Als het alleen aan hun kot zou liggen, zullen veel studenten met glans slagen. Deze luxekoten hebben een perfecte ligging, vlakbij het station en op wandelafstand van de binnenstad. De opdrachtgever schakelde WE-LIV-IN interior architects in om er een echt droomkot van te maken. Belangrijk was dat we voldoende ruime kamers konden inrichten. Daarnaast hebben we gezorgd voor afwisseling, er zijn slechts twee kamers die dezelfde inrichting hebben. De kamers zijn zeer luxueus ingericht en voorzien van alle comfort. Onder het dak werd zelfs een studio voor twee personen ingericht . Om ruimte te creëren werden slimme oplossingen gezocht, zoals een mezzanine boven de doucheruimtes, die geschikte slaapruimtes zijn. In andere kamers werden stapelbedden ingericht met boven het bed en beneden een bureauruimte. In alle kamers heeft WE-LIV-IN bovendien maatkasten op maat van de kamer ontworpen, zodat de student ook voldoende opbergruimte heeft. Behalve ruimte is ook licht heel belangrijk. Zeker voor de kamers aan de achterzijde, waar de gevel opengetrokken werd met grote ramen.

We-Liv-In interior architects

Kempische kaai 71/0.01
3510 Hasselt

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be | Privacy Policy | Cookie Policy | Website by It's me