Tijdloos wonen met een luxueuze afwerking


Gelijktijdig met hun architect namen de bewoners van deze nieuwbouwwoning WE-LIV-IN Interior architects onder de arm. Terwijl de architect instond voor het ontwerp van de woning ontfermde de interieurarchitect van WE-LIV-IN zich uitvoerig over de indeling van de woning. Er werd niets aan het toeval overgelaten. Het gehele project werd zeer doordacht ontworpen met oog voor functionaliteit en eenvoud. Het verhaal klopt tot in de kleinste details. De bewoners kozen voor een tijdloos interieur met natuurlijke materialen die in de gehele inrichting doorgetrokken werden. Dat is meteen duidelijk wanneer je de inkomhal betreedt. In deze ruimte werd gespeeld met licht door te kiezen voor toffe wandspots. De kleur wit en natuureiken accenten tekenen de inkomhal. In een kleine onopvallende sas aan de linkerzijde van de ruimte liggen toilet en vestiaire verscholen. Het toiletmeubel werd ontworpen met oog op extra bergruimte om toiletattributen netjes op te bergen. Het wasbakje bestaat uit natuursteen Ceppo di Gre, afgewerkt met een zwarte kraan en spiegel. Diezelfde accenten komen ook terug in de keuken. Aan de rechterzijde van de inkomhal stap je de bureelruimte binnen.

design badkamer

Een grote kastenwand met veel bergplaats speelt de hoofdrol in de bureau. Ook hier werd gekozen voor een strakke afwerking met frivole details. Zo bestaat de kastenwand uit een mix van open en gesloten delen. De achterwand van de open delen bestaat uit fijn lattenwerk. De keuze voor wit en eiken materialen creëren een sober beeld en rust in de bureauruimte. Onder de ramen werd een kastenpartij geïnstalleerd, waarop het bureaublad voor twee personen rust. Met veel lichtinval en uitkijk op de voortuin en binnenplein met houten poort is het hier aangenaam werken. Via de bureau kom je binnen in de leefruimte, met gebogen raampartij en uitzicht op de achtertuin met zwembad.

design woning

We Liv In

De keuken vormt de eyecatcher in de open leefruimte. In tegenstelling tot lichte eik in de rest van de woning, kozen de bewoners hier voor een contrasterende donkere eiken keuken in combinatie met de grijstinten van de natuursteen Ceppo di Gre en witte corian. Opnieuw zorgen frivole accenten, zoals het lattenwerk aan de onderzijde van het keukeneiland voor een uniek uitzicht. De leefkeuken vormt het hart van de woning.

design woning

De bewoners houden van gezellige avonden en etentjes met familie en vrienden. Een wijnkoelkast werd dan ook mee geïntegreerd in de kastenwand. Het kookeiland voldoet volledig aan de noden van de opdrachtgevers. Om storende elementen te vermijden, werd de afzuigkap bij het kookvuur geïntegreerd in het keukenblad uit corian. Samen met de zwarte onderbouwspoelbak en kraanwerk kozen ze voor zwarte keukentoestellen. Tijdens het koken heb je volledig zicht op de tuin en op de woonkamer. In de living is gezelligheid troef met een inbouwhaardmeubel.

inrichting badkamer

ontwer interieur keuken

Hier maakte WE-LIV-IN gebruik van warme natuurlijke materialen met een lage dressoirkast in massief eikenhout. De wand bestaat uit een combinatie van eik- en witaccenten met daartussen een gezellig en warm gashaardvuur voor de koudere herfst- en wintermaanden. Links ervan is er ruimte voor de televisie. Vanuit de woonkamer heb je direct toegang tot het overdekt terras. Het wandmeubel loopt door over de volledige ruimte. Aan de andere zijde van de televisiehoek is er nog een extra zithoek waar de kinderen op de spelconsole, die mooi opgeborgen staat in de kast, kunnen spelen. De wens naar voldoende bergruimte wordt op de eerste verdieping ruimschoots ingevuld. In de nachthal werd een grote kastenwand voorzien met inbouwkasten afgewerkt in eikenhout en een zwarte handgreep.

inrichting huis

interieurdesign

Dezelfde elementen komen terug in de dressing waar nog meer bergplaats en toetsen van warm en natuurlijk eikenhout, zwart en wit een must zijn voor de klant. Achteraan in de dressing voorzag WE-LIV-IN een grote ladenblok en een zitbank in combinatie met spiegels. Zo wordt ruimtelijkheid gecreëerd. De dressing is, net zoals de andere ruimtes in de woning, voorzien van voldoende licht door inbouwspots. Voor de gehele woning werd een lichtstudie uitgewerkt om voldoende lichtpunten en de juiste plaatsing van de schakelaars te bekomen. De badkamers van zowel de ouders als de kinderen werden in hetzelfde concept uitgewerkt. Dezelfde natuurlijke elementen zoals in de rest van de woning komen ook hier terug. Zo is het bad volledig omkleed met corian en eikenfineer.

inrichting woning

interieurarchitectuur

Ook hier ontbreekt oog voor detail niet. Het kraanwerk werd nauwkeurig uitgelijnd binnen de breedte van het bad. Een nis aan de zijkant van het bad biedt ruimte aan toiletspullen. Een wand van wit lattenwerk in matsatijnen lak loopt van achter het toilet door langs het bad. Het resultaat is een knappe en tijdloze woning waar natuurlijke materialen de toon zetten en waar architectuur en interieur mooi op elkaar afgestemd zijn.

interieurarchitect hasselt

Architect:
WE-LIV-IN Interior Architects
Waterlozestraat 20
3511 Stokrooie


We-Liv-In interior architects

Books The Office
Kolonel Dusartplein 28B 
3500 Hasselt - BELGIË

Contact

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be | Privacy Policy | Cookie Policy | Website by It's me