Eigentijdse villa uit de jaren 70

 

01 interieur design

Deze eigentijdse villa uit de jaren '70 werd door WE-LIV-IN in een nieuw ontwerp gegoten. Door middel van een aantal ruimtelijke ingrepen kan deze woning verbouwd worden tot een modern en tijdloos familiehuis. Het doel is de villa een eigentijds karakter te geven zonder afbreuk te doen aan de originele architectuur. De voorkant van deze villa bevindt zich een twintigtal meter van de straatkant, privacy genoeg dus met deze voortuin en oprit. Het totale renovatieproject stond onder leiding van WE-LIV-IN Interior Architects die niet alleen het architecturale concept met de binneninrichting maar ook de totale aanneming van A tot Z en coördinatie voor zich namen.

Voor de klant waren zij het enige aanspreekpunt van ontwerp tot de oplevering. De link van het moderne met het klassieke werden meteen duidelijk. Met de strakke, zwarte raamomlijstingen kreeg de villa een moderne toets mee. In combinatie van strakke panoramische ramen in de achtergevel en een uitgelijnde alu-vinnenstrook werd deze villa omgetoverd tot een tijdloze strakke stijl. Het buitenschrijnwerk werd volledig op maat ontworpen.

WE-LIV-IN wou de klassieke villa een modernere toets geven, maar wilde zeker geen volledige stijlbreuk doen aan het geheel. Zo zijn de donkere houten luiken aan de ramen verwijderd en strakke ramen tot aan de grond geplaatst en vervolgens afgewerkt met kalei. Tevens werden de structuur,de technische installaties, zoals sanitair en elektriciteit volledig vernieuwd.

 Als we de inkomhal binnenkomen staan we in de wachtruimte van de dokterspraktijk , de zwarte op maat gemaakte bank en de smeedijzeren strakke deur is de eye-catcher binnen deze ruimte. De gehele vloer is bekleed met een warm grijze natuursteen. De trap in de inkomhal naar boven werd behouden en gerenoveerd. Iets verder is er een toilet en vestiaire kast , deze twee zijn volledig ingewerkt in een strakke doos geheel uit donker bruine eik. Het toilet is een kleine ruimte met een wastafel uit dezelfde steen als de vloer die op maat werd gezaagd. De kraan en de verlichting hebben een zwarte kleur en dus helemaal afgestemd op het geheel.

 Vervolgens komen we de leefruimte binnen die langs beiden zijden volledig werd opengetrokken zodat men volledig doorzicht en ruimtelijk gevoel heeft. Een grote kastenwand met bibliotheek en bar komen volledig tot zijn recht in deze ruimte. Het bureau voor prive gebruik bevind zich ook hier vooraan in de woning en wordt gescheiden dor een repetitie van houten zwarte eiken constructie werk. Wanneer men naar de lange kastenwand in de inkomhal kijkt ziet met de stalen glazen pivotdeur, uitgelijnd stalen lattenwerk kan je terugvinden op de deur die mee in het lijnenspel zitten ter hoogte van de lades. Een doordacht ontwerp zodat deur en kast een geheel worden.

04 ontwerp interieur

De tv-wand aan de linkerzijde van de deur loopt door in de houthaard die op ooghoogte is gebouwd omdat men zicht wilde van leefruimte naar keuken en omgekeerd. De materiaalkeuze zijn allemaal op elkaar afgestemd zodat men een een volledig een eenheid van rust en soberheid kent. Ook heeft men dit bereikt door dezelfde vloer te gebruiken over de volledige gelijkvloerse oppervlakte incluis de garages. Iedere ruimte is in contact met elkaar gebracht waarvan de leefkeuken centraal staat. Vanuit de praktijk heeft men oogcontact met de centrale keuken het oneindige landschap in.

06 interieur design

05 interieurarchitectuur

Wij brengen connectie tussen binnen en buiten wat hier zeer goed gelukt is. Omdat connectie tussen de verschillende vertrekken voor deze opdracht een hoofdpunt was, hebben we de leefkeuken en leefruimte gescheiden door een op ooghoogte houtenhaard. Waardoor men de gezelligheid van de houtenhaard zowel tijdens het koken en tijdens het tv kijken kan gewaren.

07 interieurarchitect

08 binnenhuisarchitect

De keuken volledig ontworpen door WE-LIV-IN en gemaakt uit natuurlijke materialen met een op maat gemaakt natuurstenen tablet ‘’Ceppo di gres’’ gecombineerd met een bruine en zwarte eik.

 09 interieur

De spoelbakken in onderbouw kleur zwart wat alles vormt tot één geheel. Voor het inductievuur valt de ingebouwde dampkap van Novy nauwelijks op, wat in een open leefkeuken een grote meerwaarde geeft.

10 interieur inrichting

11 binnenhuisarchitect

Heel de keuken is trouwens strak van opzet waar dat alle apparatuur werd ingebouwd. Een lange ontbijttafel staat in het verlengde met het eiland waarbij het tablet gedeeltelijk in het eiland steekt. Hier heeft men een mooi open zicht op de tuin wanneer men kookt en eet. Via het glazen schuifraam ben je zo op het terras.

12 ontwerp interieur

13 keuken inrichting

De ingewerkte vloer convectoren zorgen voor een gezellige warmte. Vanuit de keuken zijn er drie discrete deuren zonder omlijsting. Eentje biedt toegang tot de kelder, een tot de wasruimte en een tot de dokterspraktijk. In de wasruimte staat een centraalblok waarin wasmachine, droog- en vestiaire kast zijn voorzien. Het blok is zo geplaatst dat wanneer je langs de garage binnenkomt geen wasplaats ervaart maar een inkomhal met vestiairekast en zitbank.

De twee trappen binnen in de woning zijn behouden gebleven en volledig gerenoveerd, er is een nieuwe massieve toplaag uit eik op geplaatst in de vorm van een Z trede , dit om het geheel strak en sober te houden. De zij wangen zijn strak afgewerkt met gipspleisterwerk. Wanneer we naar boven gaan kom je als het ware in een tijdloze nachthal, alle binnendeuren zijn hier volledig in strak wit met zwarten klinken die contrast brengen in het geheel. In deze nachthal monden 4 deuren uit waarvan 1 een gemeenschappelijke badkamer is voor de kinderen.

Grijstinten van natuursteen, witte composiet en natuureik komen hier terug zoals in de andere ruimtes. De badkamer voorzien van een inloopdouche, toilet, lavabo-meubel en toiletkast volledig ontworpen en op maat naar de behoeftes van de klant. De badkamer werd dan ook groter gemaakt door de bestaande kleine berging mee op te nemen in het geheel.

14 badkamer renovatie

Wanneer je de Master bedroom betreed kom je als het ware in een open ruimte met natuurzicht , om dit resultaat te bereiken hebben we een groot panoramisch raam geplaatst die van vloer tot plafond reikt. Het tweepersoonsbed is zo opgesteld naar het raam zodat men volop kan genieten van rust en natuur.

14 slaapkamer inrichting

14 slaapkamer architectuur

De badkamer ligt achter de slaapkamer waardat een strak lang raam de doorkijk optimaliseert tussen slaapkamer, douche en dressing. Hier hebben we weer licht, ruimte en connectie tussen binnen en buiten toegepast. De toegang tot de douche is rechts van het losstaande bad en loodrecht op het lange raam. Bad en douche zijn gescheiden door een kamerhoge glaswand die afgewerkt is met een zwart framewerk.

 15 badkamer interieur

16 badkamer interieur

17 badkamer interieur architect

De badkamer is nu volledig geïntergreerd in de Master bedroom , achter de badkamer aan de voorgevel is de dressing. Deze is gemaakt op volledig kamerhoge kasten op maat. Een middenblok staat centraal in de ruimte die voorzien is van lades, de handgrepen zijn uitgefreesd en assymetrisch geplaatst. Wanneer men in de kinderkamers staat vinden we de materialen zoals zwart, eik, wit terug. Alle meubilair is op maat gemaakt tot zelfs de bedden. WE-LIV-IN kreeg van de opdrachtgever vrij spel in hun creativiteit en dat lieten ze volledig zien. Iedere kamer is doordacht ingedeeld en volledig benut. Slaapkamer 4 is hiervan een goed voorbeeld , de ruimte die er was in de tweede nachthal werd helemaal mee opgenomen in de slaapkamer en voldoet nu aan een extra dressing.Vroeger was dit een verloren ruimte die nooit werd gebruikt , WE-LIV-IN haalde het maximale uit het ontwerp wat kan worden benut en aldus geslaagd. Als we naar de overkant gaan naar de volgende kinderslaapkamer zie je dat deze ruimte alsook groter is gemaakt. Vroeger was er langs deze slaapkamer een kleine langwerpige ruimte waardat je bijna niks mee kon doen enkel rommel stokeren.

18 slaapkamer interieur architect

De muur van deze berging is er volledig uitgehaald zodat men een grotere kinderslaapkamer heeft, deze wordt nu volledig benut met een kleerkast en bureauwand , ook weer volledig op maat ontworpen met een combinatie van eik en zwart Langs deze kamer bevind zich de logeer- en speelkamer en zijn de enige kamers die zo zijn gebleven van ruimte Ook hier weer zijn alle muren wit geschilderd en gecombineerd met eiken kasten op maat. Wat meteen het hele verhaal van deze renovatie laat kloppen.

   

 

 


WE-LIV-IN

Waterlozestraat 20
3511 Stokrooie BELGIË

CONTACT

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be   |   Website by It's me