Van Mechanische maalderij tot dierenarts praktijk

interieur dierenartspraktijk

 

De familie Herbots gaven WE-LIV-IN Interior Architects uit Hasselt en Sint – Truiden de opdracht om hun praktijk in Velm volledig om te toveren tot een eigentijds geheel, maar met een knipoog naar de duivensport die de familie al decennia lang beoefent. Het project in Sint - Truiden startte met een opmeting om zo de ruimte herin te delen. Een open ruimtelijk gevoel met toch voldoende privacy was één van de vereisten. Het onthaal en de praktijk zijn van elkaar gescheiden door een glazen wand met draaideuren en centraal een kastenwand.

 inerieur Velm

De deuren, vervaardigd uit hoogwaardig zwart aluminium met transparant glas, openen naar beide zijden. De deuren kregen horizontale zwarte latjes ter hoogte van de eiken nis in de kastenwand en de nis in de zwarte centrale kasten om zo het visuele aspect van de nissen te benadrukken en eenheid te creëren. De deuren vormen bovendien een belangrijk aspect in het ontwerp. Ze werden op voorhand uitgetekend en besteld, wat niet gewoonlijk is. De chappe, hoogte van het plafond, moest tot op de centimeter kloppen. De overgang tussen de grijze keramische tegels en de keramische parketvloer valt trouwens perfect onder de glazen deur. Een zeer strikte coördinatie, de juiste uitlijning en het nagaan van de details door WE-LIV-IN interieurarchitecten was dan ook zeer belangrijk. De instructies die gegeven werden door Wendy Camberlin, werden nauwgezet opgevolgd door de vaste aannemers uit Hasselt, Laakdal, Zonhoven, Genk en Sint – Truiden.

binnenhuisarchitect Sint-Truiden

Kleurentoetsen van wit en zwart gecombineerd met vergrijsde eik slaan de toon in de praktijk. Omdat de dierenartspraktijk van de familie Herbots en de passie voor de duivensport van generatie op generatie is doorgegeven, vond WE-LIV-IN, binnenhuisarchitecten uit Stokrooie, het belangrijk om een familiale toets in het project te brengen. Een grote wallprint op doek, waarop grootvader, oom en vader van Raf Herbots staan, vormt de eyecatcher in de wachtruimte. Dit brengt het familiegevoel volledig naar boven.

Interieur Sint-Truiden

Functionaliteit is voor Wendy Camberlin zeer belangrijk in al haar projecten. De werking binnen de praktijk was dan ook een beduidend aandachtspunt. Om de werking optimaal te laten verlopen, is de nodige circulatie voorzien. Evenwijdig met de verticale looplijn kwam een witte kastenwand met eiken nis. Hierin kunnen de dierenartsen spullen uitstallen om zo aan visual merchandising te doen. De klanten zien de producten terwijl ze wachten op de grote lange zitbank in eik. Ook in de praktijk kunnen producten uitgestald, wat voor een vlotte verkoop moet zorgen.

Interieurarchitect Hasselt

binnenhuisarchitect hasselt

Interieur Velm

Detail kast

De gehele opdracht is in slechts twee weken gerealiseerd. Doordachte en snelle technieken werden toegepast om de praktijk de nodige uitstraling te geven. Het project in Sint-Truiden is tot in de kleinste details uitgewerkt. Aparte handgrepen, hoekafwerkingen en uitfresingen vormden een groot aandachtspunt om het totaalplaatje te doen kloppen en het project net dat tikkeltje meer te bieden. De huidige norm voor publieke ruimtes werd hier gevolgd en alles is uitgevoerd in hoogwaardige materialen. Een lichtstudie was een must en leidde naar de keuze van de juiste armaturen.

Interieurarchitect Hasselt

De kleuren wit zwart en betonlook maken het project af. Dit verhaal begon met verfraaiingswerken, maar werd door het advies van WE-LIV-IN binnenhuisarchitecten omgevormd tot een totaalproject. Het resultaat is een knappe praktijk met een tijdloos en strak interieur waar functionaliteit en uitstraling zegevieren. Het verhaal klopt, en dit binnen het vooropgestelde budget. Raf Herbots en Ann Wiame nog heel veel succes met jullie omgetoverde nieuwe dierenartspraktijk te Velm.

interieur

 

 

                                                     

 

                                                                                                                          


WE-LIV-IN

Waterlozestraat 20
3511 Stokrooie BELGIË

CONTACT

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be | Privacy Policy | Cookie Policy | Website by It's me