Renovatie van een 17de eeuwse stadswoning in Borgloon

In het centrum van Borgloon werden heel wat stadszichten en woningen beschermd. We-Liv-In, binnenhuisarchitect te Hasselt, werkt aan dit project te Borgloon. Deze stadswoning uit de zeventiende eeuw was volledig vervallen en werd verbouwd tot een moderne en comfortabele woning die net iets anders is dan anders. 

Interieurarchitect Borgloon

Zo ook deze woning van Raph en Elsy, de benedenverdieping was destijds een bakkerij die later werd verbouwd en verhuurd. Langs de woning lag een klein steegje dat werd gebruikt door de leveranciers van de toemalige bakkerij. Men koos ervoor om dit om te bouwen tot inkom-trappenhal, de originele buitenmuren kregen een grondige opknapbeurt.

Borgloon interieur renovatie

De zolder werd volledig afgebroken en gevels moesten blijven staan daar ze geklasseerd zijn onder beschermd erfgoed. Deze zolderruimte werd al snel de leefruimte van Raph en Elsy, de nodige moderne elementen en comfort werden hier toegepast. De dakplaten werden binnen volledig wit geschilderd en gecombineerd met een grote zwarte muur die volledig eindigt in het puntdak.

Interieur architect Borgloon

De oude dakbalken werden volledig opgeknapt en van kleur behouden zodat de eigenheid van dit unieke pand behouden bleef. Door de combinatie van houten vloer, eiken dakgebinte en strakke inox lampen krijg je een mix van oud en nieuw, warm en strak.

Renovatie interieur Borgloon

Men koos hier voor een keukeneiland met beschermend aanrecht achter een toog, zodat er geen volledige inkijk in de keuken is. WE-LIV-IN maakte gebruik van natuurlijke materialen in combinatie van mat wit lakwerk voor het maatmeubilair. De oude balken structuur kreeg voorrang op de ontworpen meubels, zoals in de dressing werd het wit maatmeubilair in twee opgedeeld waarbij nieuwe houten leggers werden toegevoegd.

Borgloon We-Liv-In

 

Interieur Wendy Camberlin

 


WE-LIV-IN

Waterlozestraat 20
3511 Stokrooie BELGIË

CONTACT

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be | Privacy Policy | Cookie Policy | Website by It's me