Eigentijdse villa in Knokke

Deze eigentijdse villa uit de jaren '70 werd door WE-LIV-IN in een nieuw ontwerp gegoten. Door middel van een aantal ruimtelijke ingrepen kan deze woning verbouwd worden tot een modern en tijdloos familiehuis. Het doel is de woning een eigentijds karakter te geven zonder afbreuk te doen aan de originele architectuur in de kuststreek van Knokke.

villa knokke

De voorkant van deze villa bevindt zich een twintigtal meter van de straatkant, privacy genoeg dus met deze voortuin en oprit. Het totale renovatieproject stond onder leiding van WE-LIV-IN Interior Architects die niet alleen het architecturale concept met de binneninrichting maar ook de totale aanneming van A tot Z en coördinatie voor zich namen. Voor de klant waren zij het enige aanspreekpunt van ontwerp tot de oplevering. De link van het moderne met het klassieke werden meteen duidelijk. Met de strakke, zwarte raamomlijstingen kreeg de villa een moderne toets mee. In combinatie van strakke panoramische ramen in de achtergevel en een uitgelijnde alu-vinnenstrook werd deze villa omgetoverd tot een tijdloze strakke stijl. Het buitenschrijnwerk werd volledig op maat ontworpen . WE-LIV-IN interieurarchitecten uit Hasselt, wou de klassieke villa een modernere toets geven, maar wilde zeker geen volledige stijlbreuk doen aan het geheel. Zo zijn de donkere houten luiken aan de ramen verwijderd en strakke ramen tot aan de grond geplaatst en vervolgens afgewerkt met kalei. Tevens werden de structuur,de technische installaties, zoals sanitair en elektriciteit volledig vernieuwd.

 


WE-LIV-IN

Waterlozestraat 20
3511 Stokrooie BELGIË

CONTACT

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be   |   Website by It's me